Träning efter graviditet

Hem / Träning efter graviditet

Vill du känna dig starkare i mage och rygg? Vi hjälper dig komma igång med rätt och säker träning efter graviditet!

Oavsett om ditt mål är att fungera bättre, bli smärtfri i vardagen eller gå vidare med annan träning så behöver du som nybliven mamma återfå stabiliteten och kontrollen i djupa muskelsystem, bla bäckenbotten och djup mage. Detta gäller även mammor som flera år efter förlossning fortfarande har besvär, det är aldrig för sent att börja! Du behöver bli stark inifrån och ut!

Vi erbjuder träning efter graviditet individuellt och i små pt-grupper. Nivån på övningar är samma men du väljer själv vilket som passar dig bäst. När du kommit längre i din träning kan du delta i workshops och fortsättningskurser där vi har fokus på helkroppsstyrka.

Personlig träningsinstruktion

Vid en personlig träningsinstruktion, sk MammaMage-träff, träffas vi på Naprapathälsans klinik på Karolinen. Du får berätta om din bakgrund och vi mäter ev magmuskeldelning (diastas). Vi utvärderar sedan vilka övningar som är lämpliga för just dig. Du får med dig ett träningsprogram med anpassade övningar hem. Vi rekommenderar att övningarna följs upp efter ett visst antal veckor så att du kan få en lämplig, stegvis progression. Vill du ha hjälp med träning för hela kroppen bokar du en ordinarie PT-timme. Kontakta oss redan idag om du har några frågor eller vill boka tid! Du kan även boka tid direkt via hemsidan.

PT Small Group Träning efter graviditet – fokus bäckenbotten / mage

Kursen är lämplig för dig som nybliven mamma eller där det gått längre tid men du har låg kontroll i bäckenbotten / mage. Fokus är aktivering och träning bäckenbotten och mage, enligt MammaMage-konceptet. Vi tränar även rygg och säte.

Målet är att du ska fungera bättre i vardagen och kunna gå vidare med annan träning efter kursen.

PT-grupp / Small group training innebär att vi är mellan 3-6 deltagare, vilket kombinerar fördelarna med att få individanpassade övningar samtidigt som du får fördelarna med att tillhöra en grupp. Att träna med en grupp och ha täta uppföljning gör att träningen blir roligare och att det blir lättare att hålla träningsrutinen hemma.

Kursstart Bryggudden/Inre hamn:

-Tisdagen den 30 januari, kl 10-11 träffas vi för den första gruppträffen. Totalt sex grupptillfällen. I kursen ingår även en individuell träff som sker enligt överenskommelse veckan innan kursstart.

Kursstart Nolgård/ Hammarö: 

– Torsdagen den 1 februari, kl 11.30-12.30 träffas vi för den första gruppträffen. Totalt sex grupptillfällen. I kursen ingår även en individuell träff som sker torsdag den 25 januari, exakt tid fås vid anmälan.

Vid den individuella träffen får du berätta om din bakgrund och vi mäter ev magmuskeldelning. Vi träffas sedan sex tillfällen i grupp och tränar tillsammans. Mellan kurstillfällena gör du dagligen utvalda övningar hemma för bästa effekt.

Pris: 1950 kr, inkl. en personlig träff (värde 550 kr) och sex grupptillfällen. 3- 6 deltagare. Betalas kontant eller med swish innan eller vid första grupptillfället.

Lokal: Optimal Träning, Bryggudden alt Nolgård

Du kan självklart ha med din bebis.

Anmälan är bindande och görs till maria@naprapathalsan.com alt via vårt bokningssystem.

MENY
KONTAKTA OSS
OM KLINIKEN
PERSONLIG TRÄNING
NAPRAPATBEHANDLING
START
BOKA TID