Träningsgrupper för mammor

Hem / Träningsgrupper för mammor

Är du nybliven mamma? Vill du bli starkare? Vi hjälper dig komma igång med träning efter graviditet!

Vår tränare Maria har en gedigen utbildning och flerårig erfarenhet inom ämnet träning under och efter graviditet. Vi erbjuder både träningsinstruktioner individuellt och i smågrupper för dig som är nybliven mamma. Du väljer själv vilket som passar dig bäst!

Du kan läsa mer om individuell träning för mammor här. Information om våra grupper för mammor hittar du nedan. 

PT-grupp Mamma– Steg 1

Vill du träna ihop med andra mammor? Vi startar nu för åttonde året i rad PT-grupper för träning efter graviditet. Vårt fokus i träningsgrupperna är bäckenbotten och mage men vi strävar även efter att göra hela kroppen starkare så att den orkar vardagen som nybliven mamma. Vi gör självklart bara övningar lämpliga efter graviditet. Kursen är lämplig för dig som är nybliven mamma eller där det gått längre tid men du har låg kontroll i bäckenbotten/mage.

Vi ses en gång i veckan vid åtta tillfällen. Varje tillfälle är ca 55 min. Mellan grupptillfällena får du träningsprogram mailat till dig med övningar att göra hemma. Varje vecka har vi en tydlig progression, dvs ökad svårighetsgrad.

Att delta i en PT-grupp innebär att det är en mindre grupp vilket kombinerar fördelarna med att få individanpassade övningar samtidigt som du får fördelarna med att tillhöra en grupp. Att träna med en grupp och att ha täta uppföljningar gör att träningen blir roligare och att det blir lättare att hålla träningsrutinen hemma.

Din bebis är självklart välkommen att vara med och vi anpassar träffen efter deras behov så gott det går. Du kan självklart mata och byta blöja närhelst det behövs under passet.

Det här får du på våra kurser:

  • Små grupper, 3- 4 deltagare.
  • Vid första tillfället mätning av eventuell magmuskeldelning.
  • Lugn miljö att träna i.
  • Åtta grupptillfällen.
  • Träningsprogram att göra hemma varje vecka.
  • Ett avslutande träningsprogram för hemmaträning att göra efter kursens slut.
  • Tillgång till sluten facebook-grupp där vi peppar varandra och där det kommer annan bra information och tips, tex tips på mellanmål, övningar etc.
  • Du har möjlighet att till rabatterat pris få en individuell träff innan kursen. Läs mer här. Kostnad 450 kr (normalt pris 660 kr). Bokas som vanligt via webb-bokningen, ange att du även ska gå pt-grupp.

Startdatum steg 1 april/maj 2023: 

-Tisdag kl 9.45-10.40. Startdatum 25/4. Fullbokat! 

-Onsdag kl 9.45-10.40. Preliminärt startdatum 17/5.

-Onsdag kl 10.50-11.45. Preliminärt startdatum 17/5. 

Efterfrågan styr vilka av dagarna/tiderna ovan som startar. En vecka innan startdatum avgörs om kursen körs eller ej, beroende på antal anmälda.

Startdatum steg 1 augusti 2023: 

-Tisdag kl 9.45-10.40. Preliminärt startdatum 22 eller 29/8.

-Tisdag kl 10.50-11.45. Preliminärt startdatum 22 eller 29/8.

-Onsdag kl 9.45-10.40. Preliminärt startdatum 23 eller 30/8.

-Onsdag kl 10.50-11.45. Preliminärt startdatum 23 eller 30/8. Två platser kvar!

Efterfrågan styr vilka av dagarna/tiderna ovan som startar. En vecka innan startdatum avgörs om kursen körs eller ej, beroende på antal anmälda.

Pris: 2150 kr inkl moms för åtta grupptillfällen.

Betalas med swish innan eller vid första tillfället. Du får självklart skriftligt kvitto för att tex använda till friskvårdspeng. Kursen kan även betalas via Epassi och Wellnet. Observera att du vid betalning med Epassi eller Wellnet inte ska lägga ut pengar själv utan betalning görs via respektive app/hemsida.

Plats: Karolinen, Naprapathälsans lokaler.

Anmälan är bindande och görs till maria@naprapathalsan.com. En vecka innan startdatum avgörs om kursen körs eller ej, beroende på antal anmälda.

Vid förkylning/vab kan du i PT-grupp Mamma delta via Teams.

PT-grupp Mamma – Steg 2

Denna grupp är för dig som kommit längre i din träning, tex tidigare deltagit i PT-grupp Mamma Steg 1 eller varit på individuell träningsinstruktion och nu vill ha hjälp att komma vidare. Du bör ha en grundkontroll i mage och bäckenbotten. Fokus ligger på styrkeövningar för hela kroppen. Vi gör självklart bara övningar lämpliga efter graviditet.

Denna kurs körs enligt överenskommelse och startar ofta efter att en eller flera steg 1-grupper har avslutats. Förslag på dagar och tider är tisdagar eller onsdagar, kl 9.45-10.45 alt kl 10.50-11.45.