Hitta till Naprapathälsan!

Karolinen, Våxnäsgatan 10
653 40 Karlstad (mer information »)

Vi hjälper dig

Migränyoga - Medicinsk Yoga med inriktning mot migrän och spänningshuvudvärk

Migränyoga är en kurs speciellt anpassad för dig med migrän eller annan form av återkommande huvudvärk.

Migrän och huvudvärk
Migrän eller återkommande spänningshuvudvärk är ett väldigt vanligt besvär som drabbar många i dagens samhälle och orsakar mycket lidande. Orsakerna till migrän och spänningshuvudvärk är många och kan variera mycket från person till person.

Vad är Migränyoga?
Migränyoga är en form av Medicinsk yoga, är en terapeutisk form av yoga. Det är en lugn yogaform som är väl lämpad för dig som har smärta och spänningar i kroppen. Övningarna i Migränyoga är specifikt utformade för att lindra och förhindra spänningshuvudvärk och migrän.

Vad går kursen ut på?
Under kursen får du lära dig övningar som är effektiva för att minska stress och spänningar i kroppen. Övningarna mjukar upp skulderpartiet, nacke och käkpartiet vilket ofta är ett besvärsområde för de med huvudvärk. Du lär dig även en grundläggande andningsteknik som du har stor användning av i din vardag för att hantera allmän stress och spänning. Under kursen pratar vi även om olika typer av huvudvärk och går igenom tips för att hantera värken.

Hur går det till?
Höstens kurs är en intensiv kurs under en helg. Vi träffas lördag och söndag och går igenom alla delar/moment i kursen. Övningarna utförs liggande eller sittande på yogamatta alternativt sittande på en stol. För att uppnå maximal effekt av kursen får du ett hemprogram på ca 20 min att göra dagligen efter kursen. Passet passar alla åldrar. Inga förkunskaper krävs.

Kursstart
Nästa helgkurs blir 22-23 oktober 2016. Lördag kl 9.30- ca 15.30 och söndag 9.30- ca 15. Anmälan senast 10 oktober.

Kurslokal
Karolinen, Våxnäsgatan 10  

Kursavgift
1250 kr inkl moms. Cd med hemövningar ingår (värde 199 kr).
Medlemmar i migränförbundet har 10 % rabatt (måste anges vid anmälan).

Instruktör
Maria Berg som är leg naprapat och instruktör i Medicinsk Yoga och Migränyoga.

Anmälan
Anmälan görs till Maria Berg på 054-4000 110 alt Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Läs mer om huvudvärk här »


MediYoga Sweden - Institutet för Medicinsk Yoga