PT-grupp Kvinna 45+

Hem / PT-grupp Kvinna 45+

PT-grupp Kvinna 45+

Träningsgruppen för dig kvinna som befinner dig i eller är på väg in i förklimakteriet eller klimakteriet!

Under klimakteriet sker många förändringar. Klassiska symtom är vallningar och svettningar men många kvinnor upplever även försämrad sömn, minskad stresstålighet eller att träningen inte fungerar som tidigare. Menopaus (mensen upphör) sker statistiskt sett vid 51 års ålder men hormonnivåerna hos kvinnor börja ofta att sjunka flera år innan.

Under denna period i livet är en balanserad livsstil viktig för att må så bra som möjligt. Studier har bla visat att kvinnor som är i klimakteriet har kunnat halvera besvären med vallningar och svettningar genom att styrketräna två till tre gånger i veckan.

Målet med PT-grupp Kvinna 45+ är att etablera en bra träningsrutin och öva teknik så att du känner dig trygg i vanliga styrkeövningar. Vi kommer även belysa andra livsstilsförändringar för att må så bra som möjligt under denna period av livet. Att träna i en PT-grupp hos oss innebär att du tränar i en mindre grupp med mellan 3-4 deltagare. Det kombinerar fördelarna med att få individanpassade övningar samtidigt som du får fördelarna med att tillhöra en grupp.

Vi ses en gång i veckan, åtta tillfällen. Vid våra träffar kör vi igenom ett styrkepass för hela kroppen med fokus på att lära oss teknik och bli starkare. Vid varje träff har vi även fokus på olika områden, tex vad som sker i kroppen vid klimakteriet, vardagsmotion, sömn och stress.

Det här får du på våra kurser:

  • Små grupper, 3- 4 deltagare.
  • Lugn miljö att träna i.
  • Åtta grupptillfällen.
  • Du får tillgång till två träningspass att köra hemma under eller efter kursen.

Startdatum höstterminen 2024: 

-Måndagar kl 17-18 alt torsdagar kl 18-19. Start 19/8 alt 22/8.

Pris: 2150 kr inkl moms för åtta tillfällen.

Betalas via swish. Du får självklart kvitto för att tex använda till friskvårdspeng. Träningsgruppen kan även betalas via Epassi och Wellnet.

Plats: Karolinen, Naprapathälsans lokaler.

Tränare: Maria Berg, leg naprapat, lic personlig tränare och stark genom klimakteriet-coach.

Anmälan: Anmälan är bindande och görs till maria@naprapathalsan.com. En vecka innan startdatum avgörs om kursen körs eller ej, beroende på antal anmälda. Tre deltagare krävs för att gruppen ska starta.

För att hålla dig uppdaterad om vår träningsverksamhet, följ oss gärna på sociala medier; naprapatmariaberg på facebook och instagram