Återträning efter graviditet

Hem / Portfolio / Återträning efter graviditet
Återträning efter graviditet

Träning för mammor som vill göra rätt från början!

Är du gravid eller har fött barn? Vill du känna dig starkare i mage och rygg? Vi ger dig rätt övningar för bålträning under och efter graviditet.

Efter en graviditet är magmuskulaturen ofta försvagad och uttänjd. En del har även en kvarstående magmuskeldelning (diastas). Detta kan, i kombination med nedsatt kontroll i rygg-/höftmuskulatur leda till smärta i rygg och bäcken. Det kan även göra att magen putar.

Oavsett om ditt mål är att fungera bättre, bli smärtfri i vardagen eller gå vidare med annan träning så behöver du som nybliven mamma återfå stabiliteten och kontrollen i djupa muskelsystem, bla djup mage. Detta gäller även mammor som flera år efter förlossning fortfarande har besvär, det är aldrig för sent att börja! Du behöver bli stark inifrån och ut!

Hos oss får du anpassade övningar för att aktivera och stärka den djupa magmuskulaturen stegvis. Vi lär dig träna rätt!

Vi jobbar främst med individuella träffar där du får ett personligt utformat träningsprogram men erbjuder även träning i mindre grupper. För dig som besväras av smärta i ländrygg eller kvarstående bäckenrelaterad smärta (foglossning) rekommenderar vi att du bokar en individuell tid. Vi håller även regelbundet föreläsningar inom ämnet. Läs mer i menyn till vänster om vilken tjänst som passar dig bäst.

För att hålla dig uppdaterad gilla oss gärna på facebook.