PT-grupp Mamma

Hem / PT-grupp Mamma

PT-grupp Mamma

Är du nybliven mamma? Vill du bli starkare och tryggare i din träning? Då är detta träningen för dig! Vi hjälper dig komma igång med träningen efter din graviditet!

Vår tränare Maria har en gedigen utbildning och flerårig erfarenhet inom ämnet träning under och efter graviditet. Vi erbjuder både träningsinstruktioner individuellt och i smågrupper för dig som är nybliven mamma. Du väljer själv vilket som passar dig bäst!

Du kan läsa mer om individuell träning för mammor här. Information om våra grupper för mammor hittar du nedan. 

PT-grupp Mamma– Steg 1

Vill du träna ihop med andra mammor? Vi startar nu för nionde året i rad PT-grupper för träning efter graviditet. Vårt fokus i träningsgrupperna är bäckenbotten och mage men vi strävar även efter att göra hela kroppen starkare så att den orkar vardagen som nybliven mamma. Vi gör självklart bara övningar lämpliga efter graviditet. Kursen är lämplig för dig som är nybliven mamma eller där det gått längre tid men du har låg kontroll i bäckenbotten/mage.

Att delta i en PT-grupp innebär att du tränar i en mindre grupp, mellan 3-4 deltagare. Det kombinerar fördelarna med att få individanpassade övningar samtidigt som du får fördelarna med att tillhöra en grupp. Att träna med en grupp och att ha täta uppföljningar gör att träningen blir roligare och att det blir lättare att hålla träningsrutinen hemma.

Vi ses en gång i veckan vid åtta tillfällen. Varje tillfälle är ca 55 min. Mellan grupptillfällena får du träningsprogram mailat till dig med övningar att göra hemma. Varje vecka har vi en tydlig progression, dvs ökad svårighetsgrad.

Din bebis är så välkommen att vara med och vi anpassar träffen efter deras behov så gott det går. Du kan självklart mata och byta blöja när det behövs under passet.

Det här får du på våra kurser:

  • Små grupper, 3- 4 deltagare.
  • Åtta träffar.   
  • Vid första tillfället mätning av eventuell magmuskeldelning.
  • Träningsprogram att göra hemma varje vecka. 
  • Ett avslutande träningsprogram för hemmaträning att göra efter kursens slut.
  • Du har möjlighet att till rabatterat pris få en individuell träff innan kursen. Läs mer här. Kostnad 500 kr (normalt pris 660 kr). Bokas som vanligt via webb-bokningen, ange att du även ska gå pt-grupp.
  • Om du någon gång inte kan delta fysiskt på plats, tex vid sjuka barn, kan du delta online via Teams. 

Startdatum Steg 1 – augusti 2024:

-Tisdagar kl 9.45-10.40. Start 27/8. Fullbokad!

-Tisdagar kl 10.50-11.45. Start 27/8.

-Onsdagar kl 9.45-10.40. Start 28/8.

-Onsdagar kl 10.50-11.45. Start 28/8. 

Dessa grupper kan även köras andra tider. Hör av dig om du är intresserad av en grupp på annan tid än ovan. 

Pris: 2150 kr inkl moms för åtta tillfällen.

Betalas via swish. Du får självklart kvitto för att tex använda till friskvårdspeng. Träningsgruppen kan även betalas via Epassi och Wellnet. 

Plats: Karolinen, Naprapathälsans lokaler.

Tränare: Maria Berg, leg naprapat och lic personlig tränare.

Anmälan: Anmälan är bindande och görs till maria@naprapathalsan.com. En vecka innan startdatum avgörs om kursen körs eller ej, beroende på antal anmälda. Tre deltagare krävs för att gruppen ska starta.

PT-grupp Mamma – Steg 2

Denna grupp är för dig som kommit längre i din träning, tex tidigare deltagit i PT-grupp Mamma Steg 1 eller varit på individuell träningsinstruktion och nu vill ha hjälp att komma vidare. Du bör ha en grundkontroll i mage och bäckenbotten. Fokus ligger på styrkeövningar för hela kroppen. Vi gör självklart bara övningar lämpliga efter graviditet.

Startdatum Steg 2:

PT-grupp Mamma Steg 2 startar ofta efter att en eller flera steg 1-grupper har avslutats. 

Pris: 2150 kr för åtta tillfällen.

För att hålla dig uppdaterad om vår träningsverksamhet, följ oss gärna på sociala medier! naprapatmariaberg på facebook och instagram